Kva tenke folk der ute om røykeloven?

kreft

Spytt da ut..  Få da ut av sjelo ,, hark da opp med røykhosten din!  Kva meiner du om røykelova?
Eg for min del synst det er fantastisk å komma heim etter ein kveld på by'n uten å lukta Gamle-Erik. Men nokon foretrekker jo sjølvsagt sur tobakkslukt.. Ingenting er jo som å få litt tjære smurt nedøve halsen.
Visste du foressten at ein røyk inneheld mellom 200-600 µg (kan no enn µ er for noko) MAURSYRE.. pluss andre "flyktige syrer".. 
Slangord for røyk: 
"Sigarett"
"Kistespiker"
"Pinne"
"Sigg"
"Gaffel" (?)
"Badla"
m.m.

Kjelde www.tobakk.no, og http://www.bks.no/slang.htm

-redakbjarte- *host host*

 


Kommentarer:
Postet av: Bjarte

For meg som har som nyttaarsforsett aa begynne aa royke har kanskje denne nye loven gitt meg et uoverstigelig hinder. Som resultat vil jeg nok ende opp med aa maatte bryte dette forsettet for 3. aar paa rad. Jeg vil med dette kaste ballen tilbake til deg Bjarte og sporre om dette gjor meg til et daarlig menneske eller et offer for KRF-politikk?

07.11.2005 @ 15:13
URL: http://heyerdahl.weblogg.no
Postet av: Bjarte

eg ville sagt at du var eit dårleg menneske dersom du er eit offer for krf politikere, evt. svakt.. Men mitt råd er flytt til danmark.. Der er det ingen røykelov og heile køben lukte sur tjære.(nesten)

07.11.2005 @ 15:21
URL: http://mordi.weblogg.no
Postet av: -åslaug-

og eg for MIN del syns da e heilt utruligfantastisksupervanvittig at eg i da heila tatt kan GÅ ut. og då meine eg kje bare på teenagerockparty på arena, mørkerommet tapperiet elle sofistikerte kontoret, men enkelt og grett ta seg ein kopp te/glas ismocca/sup vatn på ein hvilkensomhelst kafè, elle ein romantisk tur på restaurant (hør bjarte, hør!) uten å ligga på dødsleiet tre veke i strekk ittepå. skurru sett!nei, eg seie, som før (les: hyllest te den norske stat på www.psilofytt.weblogg.no) HURRA FOR RØYKELOVEN!

07.11.2005 @ 17:14
URL: http://www.psilofytt.weblogg.no
Postet av: -åslaug-

og te deg, bjarte myhre heyerdahl, københavn holde ikkje mål.flytt helle te polen! (eventuelt seil)

07.11.2005 @ 17:18
URL: http://www.psilofytt.weblogg.no
Postet av: -åslaug-

badla, bjarte, badla!

07.11.2005 @ 17:19
URL: http://www.psilofytt.weblogg.no
Postet av: Bjarte

Badla er tatt med og restuarant besøk må da bli meir av. Foruten Åslaug og Bjarte-latinoboy, e da noken som har fleire innspel te røykeloven? Gjerne useriøse..

07.11.2005 @ 21:31
URL: http://mordi.weblogg.no
Postet av: Bente

My, Bjarte, MY.. Det er det µ betyr.. Herregud.. Det er ein av dei greske bokstavane. Har du ikkje hatt realfag? Og det er alt eg vil sei! Og kanskje at eg i alle fall er ein jyskla glad laks, minus no, for skulen er lite moro.

08.11.2005 @ 11:22
Postet av: Bente

Forresten vil eg ikkje ha svar på komentaren. For det gidd eg berre ikkje. Ein dag då eg blir rik, skal eg begynne å røyke minst 80 sigarettar om dagen. Så kan du berre sitte der med dei friske lungene dine og vente på at du blir så dårleg til beins at du må vera på ein aldersheim. Etter kvart mistar du synet, hørselen og hukommelsen. Vil dette skje med meg? Nei! Veit du kvifor? Fordi eg kjem til å døy når eg er 60 av blodpropp. Og då døyr eg mens eg enda er på topp. Og du; du døyr på botnen. Kva er best? Topp eller botn? Det er ein grunn til at botnsjiktet ikkje er ein god stad!Ha ein fin dag! Forresten har du høyrt om skrumplever?

08.11.2005 @ 11:33
Postet av: Bjarte B

Har til mitt forsvar ikkje tatt realfag nei... og skrumplever med bunnslam er ikkje så værst.

09.11.2005 @ 12:14
URL: http://mordi.weblogg.no
Postet av: Bjarte B

men kva betyr MY då? :) milligram elle noko liknande?

09.11.2005 @ 12:14
URL: http://mordi.weblogg.no
Postet av: Hanna

jeg tenkte at jeg, som den nye realfagsstudenten (kremt, rettelse:virderegåendeeleven) jeg er skulle skrive et langt og flott innlegg om dette tegnet, men så ble jeg brått så usikker. Trodde det var et symbol for et tall (sånn type en million) og blir brukt i mye forskjellig. Så kom jeg på at jeg har jobbet i fotobutikk i sommer og der er det snakk om mange mju kameraer. mju2, mju500, mju 800 osv. Og så har jeg regnet med mju på prøva i dag når jeg regna friksjonstall.... Og enda er jeg ikke helt sikker på hva det er. Jeg gir meg ende over!

10.11.2005 @ 18:40
URL: http://www.hanna.weblogg.no
Postet av: Bjarte

hehe.. nok ett bevis på at realfag er og blir så komplisert at sjølv dei lærde strides..

11.11.2005 @ 13:05
URL: http://mordi.weblogg.no
Postet av: Bente

Sorry, eg har heilt gløymt denne debatten. MY betyr milli. Og det er også brukt i matte som eit teikn på forventningsverdi i forsøk om sannsyn.

13.11.2005 @ 13:14
Postet av: Bjarte

Takkar og bukkar for opplysinga.. Om 4 dagar kjem eg te bartebyen!

13.11.2005 @ 17:54
URL: http://mordi.weblogg.no
Postet av: Papen

Ja,ja,Bjarte det hjelpe visst ikkje med realfag heller. Det kan du helsa dei. Papen har yrkesskule, det het det i gamle dagar, og der lærte han dei greske bokstavane. µ betyr IKKJE "my", det blir uttalt "my", og i mattematikkverda er det ei forkorting for mikro, altså ein milliondel. Medan milli er ein tusendel.jfr. millimeter-mikrometer.I fysikkverda (som er ei blanding av matematikkverda og den verkelege verda) blir µ (my) ofte brukt om ein mikrometer og då gjerne når det er snakk om tjukna på eit belegg t.d. tjøre i lungene eller lakk på ein bil.I ditt tilfelle var det snakk om mikrogram altså 200-600 milliondels gram, og sjølv om det er VELDIG lite når du har det i neven, så er det VELDIG mykje når det førekjem som damp og blir drege ned i lungene. HRØH,HRØH,HRØØØØØH!!

17.11.2005 @ 21:21
Postet av: Bjarte

følte ein milliondelgram maursyre var meir sannsynli enn ett milligram. Då hadde nok sigarettlukta vært om mogleg endo surare enn den er no.takkar for rettinga:)

22.11.2005 @ 10:03
URL: http://mordi.weblogg.no
Postet av: Papen

Kor får eg tak i den nedlastinga av kreft?

29.11.2005 @ 19:26
Postet av: Bjarte

høyreklikk+"lagre som" på bilde..

30.11.2005 @ 16:43
URL: http://mordi.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/365596
hits